Stranice

petak, 19. listopada 2018.

Tjedan u kojemu je čak 6 ogranaka održalo okupljanje

HRV GO BJELOVAR
UMAG/ROVINJ/KASTAV/FUŽINE/SLUNJ/BJELOVAR - Čak šest ogranaka udruge Hrvatski ratni veterani ovoga tjedna održalo je okupljanje članova. Povod tomu bio je službeni obilazak ogranaka od strane predsjednika udruge Nenada Šantalab koji je na zadatak krenuo već u utorak, a završio ga kasno navečer u četvrtak. Prvi je na redu bio njegov sada matični ogranak, GO Umag gdje je predsjednika primio voditelj ogranka Damir Ružić koji je i službeno prenio u registar ogranka podatke predsjednika udruge koji od sada postaje članom toga ogranka u Istri. Sljedeći je na redu bio ogranak u Rovinju gdje se predsjednik sastao sa voditeljem ogranka Tihomirom Krvar. Razgovarali su o mogućnostima povećanja broja članova i sazivanju osnivačkog sastanka i drugim važnim temama za udrugu. 
HRV GO KASTAV
Putovanje se nastavilo u Bjelovaru i to iz tri razloga. Ondje je predsjednik potpisao Ugovor sa Gradom Bjelovar o korištenju javne površine za izlaganje članova kroz projekt Ratnici u miru pri gradskim grobljima gdje će udruga prodavati svoje rukotvorine od stakla za potrebe održavanja grobnih mjesta. Nakon toga predsjednik je u Bjelovarsko bilogorskoj županiji potpisao Ugovor kojim je ta županija dodijelila sredstva za rad udruge u 2018. godini. Osim naše udruge potporu je kroz natječaj primilo još 19 braniteljskih udruga sa područja bjelovarske županije. Ugovore je u ime županije potpisivao bjelovasko bilogorski župan Damir Bajs inače aktivni sudionik Domovinskog rata kroz postrojbu bjelovarske 105. brigade HV-a koji je Domovini služio na istočno slavonskom ratištu. 
U Bjelovaru se igrao Pikado
Nakon toga, a istoga dana u Bjelovaru se okupio GO Bjelovar pod vodstvom Tomislava Valjak koji je ovom prilikom za druženje uspio motivirati 17 članova ogranka. Uz pikado, domače kolače i slastice Koestlina druženje se nastavilo do večernjih sati. Nakon noćenja u sjedištu udruge u Bjelovaru, predsjednik se sastao sa počasnim članom udruge Davorom Žaja i drugim članovima koji nisu mogli doći na druženje te sa djelom tima koji provodi sustav upravljanja kvalitetom OK2015 da bi se potom uputio prema Karlovcu gdje je obavio administrativne poslove za potrebe GO Slunj. Voditelj OS-a Zapad Veselko Krnjić i voditelj GO Slunj Robert Fudurić tom su prilikom primili najnovije informacije i inicijative te materijale za rad. U Fužinama je voditelj općinskog ogranka Nenad Crnković predsjednika upoznao sa inicijativama koje taj ogranak poduzima na svome području djelovanja. Večernji sastanak sa GO Kastav održan je na kraju putovanja u MO Rešetari gdje ovaj ogranak koristi prostoriju za povremene susrete zahvaljući MO i Gradu Kastav. Predsjednik je na kraju putovanja iznio kako svi ogranci za sada dobro funkcioniraju i kako su njihove ideje vrlo vrijedne i korisne ne samo za udrugu nego i za zajednicu. Koje su to ideje i inicijative uskoro ćemo objaviti, a kako kaže predsjednik udruge Šantalab radi se o sportskim i društvenim temama.

Nema komentara:

Objavi komentar