Stranice

utorak, 12. listopada 2010.

IZ KUHARICE HRVATSKIH RATNIH VETERANA

Prva kuharica koja daje recepte s količinom namjernica potrebnih za pripremu jela po broju osoba za koje se priprema jelo.
GOVEĐI GULAŠ NA RATNIČKI NAČIN®© Recept osigurava oko 3 dl gulaša po osobi. Prvo je potrebno na masnoći popržiti sitno sjeckani luk i slaninu. Zatim dodajete mrkvu, korijen peršina i celera narezane na sitne kockice, a zatim goveđe meso isječeno na kockice. Sve zajedno pržite da pusti sok, a nakon toga dodajte dodatak jelima (vegeta ili slično), sitno sjeckani bijeli luk i slatku papriku u prahu (po želji i ljute paprike), dodajte toplu vodu ili temeljac od kostiju i pustite da kuha na laganoj vatri. Kada sastojci omekšaju uključujući i meso dodajte sitno nasječen krumpir i konzervu đuveča te potrebnu količinu vode za broj osoba koje poslužujete uzimajući u obzir da svaka osoba dobije oko 3 dl. U međuvremenu zamijesite tijesto, koristite brašno, vodu, jaja i sol da biste dobili tvrdo tijesto od kojeg načinite trgance koje potom dodajte uz miješanje u gulaš. Zatim dodajte lovorov list, koncentrat rajčice razmućen u malo mlake vode i ostavite za kuha oko 15 minuta, Na kraju provjerite ukus i dodajte po potrebi papar i sol, sitno nasjeckan peršinov i celerov list te podijelite svojim gostima.

POPIS SASTOJAKA PO OSOBI:

Goveđe meso 30g

Pšenično brašno tip 800 15g

Suha slanina 5g

Ulje ili mast 8g

Češnjak 1g

Crveni luk 10g

Krumpir 30g

Mrkva 8g

Peršin korijen i list 5g

Celer korijen i list 3g

Konzervirani đuveč 15g

Koncentrat 28% rajčica 4g

Jaja 1 kom/10 osoba

Paprika u prahu 0,3 g

Papar mljeveni 0,1g

Dodatak jelima 1g

Lovor list suhi 0,01

Sol po ukusu

Energetska vrijednost sastojaka po osobi oko 1115 kJ (265 cal)




Porcija osigurava: 8,2g proteina, 17,34g masti i 19,51 g ugljikohidrata

Nema komentara:

Objavi komentar