Stranice

petak, 24. studenoga 2017.

Projekt Ratnici u miru uskoro u Veteranima mira HRT-e


BJELOVAR - Marija Miličević, voditeljica popularne emisije Veterani mira koja se obraća sudionicima Domovinskog rata, posjetila je ovih dana udrugu Hrvatski ratni veterani iz Bjelovara. Četveročlana televizijska ekipa, jedan radni dan provela je s članovima udruge i sudionicima projekta Ratnici u miru. 

U emisiji su o svojim iskustvima progovorili ratni veterani Marko Šafran, Drago Pavelić, Davor Zimski, Dražen Hodak i Josip Maretić koji su pokalazli u svojim domovima, bolje rečeno u svojim oazama za smirenje, ono čime se bave i čime se radno okupiraju. Snimalo se u Bjelovaru, Velikom Trojstvu i Markovcu Križevačkom ali i u Bjelovaru gdje su mnogobrojni članovi donesli svoje rukotvorine kako bi ih vidjeli televizijski gledatelji širom Hrvatske i svijeta koji prate ovu emisiju. 

Termin priloga bit će prikazan najvjerojatnije u emisiji Veterani mira koja će biti emitirana uoči Božića, 23. prosinca. Do tada neke od prikazanih rukotvorina možete doći pogledati na Adventski sajam u Bjelovaru koji započinje od 3. prosinca na centralnom gradskom parku ispred Katedrale.

Predsjednik udruge i voditelj projekta, Nenad Šantalab govorio je početcima projekta koji uskoro ulazi u sedmu godinu postojanja, o broju sudionika projekta, svemu što ratni veterani danas rade i kako žive ali i o počecima djelovanja udruge i svojim prethodnicima te njihovim zaslugama za istraživanje žrtava poraća Drugog svjetskog rata. Sa televizijskom ekipom posjetio i prostor spomen područja Lug pokraj Bjelovara.

Nema komentara:

Objavi komentar