Stranice

ponedjeljak, 5. ožujka 2018.

Delegati Skupštine sastali se ovog puta u Bjelovaru


„Radovi vaših ruku bogatstvo su i ponos ovoga grada“, rekla je zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Valna Bastijačić Erjavec

BJELOVAR – Skupština udruge Hrvatski ratni veterani uz pokroviteljstvo Bjelovarsko bilogorske županije, sastala se u Bjelovaru. Većinu delegata skupštine ni zimski uvjeti na cestama nisu spriječili da se odazovu na prvu ovogodišnju sjednicu koju je zakazao predsjednik udruge Nenad Šantalab u nedjelju, 4.ožujka u Bjelovaru u prostoru Centra udruga Grada Bjelovara. Od ukupno 19 delegata sjednici je prisustvovalo njih 15. Prisutni delegati zastupali su članove ogranaka i ustrojstvenih jedinica udruge i to: Upravni odbor, Operativno središte, Sjever i Zapad, Županijsku organizaciju Primorsko goransku i Bjelovarsko bilogorsku, Gradske ogranke Umag, Kastav, Bjelovar te Općinski ogranak Fužine. Zbog zimskih uvjeta na cestama na dolazak se nisu odvažili delegati iz Operativnog središta Istok, Gradskog ogranka Slunj i Gradskog ogranka Nova Gradiška.
Osim delegata koji su zastupali članstvo, sjednici su se odazvali i
predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja i to kao izaslanik ministra branitelja Tome Medved, Dinko Tandara, pomoćnik ministra, predstavnik Bjelovarsko bilogorske županije, izaslanica Bjelovarsko bilogorskog župana Damira Bajsa, Anita Nekić Pavičić pročelnica UO za financije kao i izaslanica bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebak, Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika. Sjednici skupštine nazočio je i tajnik Udruge veterana satnije Rebels iz Karlovca Nikola Alić, jedne od partnerskih udruga Hrvatskih ratnih veterana na projektu Ratnici u miru.

Sjednica skupštine bila je posvećena izvješćima o radu udruge u prošloj godini sa izvješćima o financijama i tijeku projekta Ratnici u miru. Delegati su također prihvatili Plan rada i financija za ovu godinu te donesli nekoliko tehničkih odluka. Skupština je obavila smjenu voditelja Operativnog središta Sjever gdje je na dužnost voditelja promoviran Josip Periša iz Zdenčeca u Bjelovarsko bilogorskoj županiji umjesto dosadašnjeg voditelja Siniše Mitrovića iz Bjelovara. Skupština je također raspravljala o prijedlog da se uvede sustav upravljanja kvalitetom i imenuje skupina za provođenje sustava. Iako je prihvaćen prijedlog sastava četveročlanog tima koji bi provodio primjenu sustava, ipak nije donesena konačna odluka o uvođenju sustava jer su delegati zatražili dva tjedna vremena kako bi proučili sam sustav i donesli konačan stav o tome. Shodno tome, delegati će se prema dogovoru, izjasniti na elektronskoj sjednici skupštine 18. ožujka.
Na kraju sjednice delegatima i prisutnim članovima udruge otvorena je mogućnost postavljanja pitanja gostima kao dionicima koji sudjeluju u radu udruge pa se u raspravu uključio pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara koji je prezentirao mogućnosti koje je ministarstvo dogovorilo sa hrvatskim poduzetnicima u mogućnosti plasmana proizvoda hrvatskih branitelja ali se osvrnuo i na pitanja koja se odnose na materijalno pravni status, a koja su postavljali sudionici skupa. Također, sudionici su mogli čuti riječi pohvale i podrške od strane Anite Nekić Pavičić iz Bjelovarsko bilogorske županije kao i od Valne Bastijančić Erjavec iz Grada Bjelovara. Skupu se obratio i tajnik Udruge veterana satnije Rebels Nikola Alić koji se zahvalio članovima udruge HRV koji su sudjelovali u podršci njihovih aktivnosti na području Grada Karlovca gdje ta udruga djeluje na promociji vrijednosti iz Domovinskog rata. Sjednica je završila uz izložbu grbova specijalnih i vojnih postrojbi te grbove svetaca u tehnici puzla koju je priredio Ranko Boban Bokan iz Prekvršja u gradskoj četvrti Sesvete u Gradu Zagreb. Da sve ne bi bilo samo u radnom ozračju pobrinule su se članice udruge koje su pripremile desetak vrsta kolača i peciva, a udruga je zahvaljujuć donaciji Bjelovarsko bilogorske županije pripremila napite i prigodnu zakusku uz kiflice bjelovarske slastičarne Zagorje.

Volonteri na prvoj edukaciji u Bjelovaru u 2018.
Istoga dana, prije sjednice skupštine u Bjelovaru su se okupili i volonteri udruge okupljeni oko projekta Ratnici u miru. Udruga je za njih organizirala prvu edukaciju u ovoj godini kojoj se odazvalo 15 volontera. Isti su upoznati s načinom i organizacijom provođenja projekta te obavezama udruge i obavezama volontera prema udruzi. Edukacije će se nastaviti i tijekom godine, a prva sljedeća će biti iza Uskrsa, također u Bjelovaru.

Nema komentara:

Objavi komentar