Stranice

ponedjeljak, 30. rujna 2013.

Izložba naših članova sudjelovala u Programu obilježavanja Dana bjelovarskih branitelja


BJELOVAR – 29. rujna završilo je višednevno obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Iako program obilježavanje nije bio zajednički, već svaki zasebno zbog mnoštva događaja, aktivnosti oko obilježavanja su se međusobno dobro uklopile.

Svi službeni događaji oko obilježavanja Dana Grada Bjelovara započeli su 25. rujna predstavama za djecu. Sljedećih dana organizirane su izložbe "Bjelovarske češke teme", Sajma vjenčanja, Sajam zdravog življenja kao i predstavljanje Bibliografije magistarskih i doktorskih radova o Bjelovaru i bjelovarskom kraju - Bjelovar u znanosti. Održano je i sjećanjima na bjelovarske glazbene legende, izložba oldtimer vozila, satovi domovinske povijesti, revija puhačkih orkestara i zajedničko jednom i drugom programu, tradicionalni „Mimohodom pobjednika“ i misa u spomen na bjelovarske žrtve 29.09.1991. godine. 

Isto tako i Dan bjelovarskih branitelja obilježen je u nekoliko dana izložbom vojne povijesti u minijaturi, satovima povijesti za učenike 5. razreda osnovnih škola, sportskim susretima branitelja i otvaranjem rehabilitacijskog centra za branitelje u sklopu Opće bolnice. Među zanimljivijim i posjećenijim događajima izdvajamo sjećanje na velikana hrvatske glazbe Ivu Robića u Domu kulture koncertom bjelovarskih glazbenika. Među zapaženijim događajima obilježavanja Dana bjelovarskih branitelja bila je izložba braniteljskih radova u kojoj je između ostalih sudjelovao i projekt „Ratnici u miru“ sa desetak branitelja iz Bjelovara, Novske, Ivanske i Nove Gradiške, svi od reda članovi udruge Hrvatski ratni veterani.


Na žalost neki od događaja nisu privukli posjetitelje pa je tako u neslavnog rekordera zasigurno kao najveći promašaj programa bio događaj Udruge (R)evolucija  s koncertima grupa Rockheads, Blockbuster i Blank, Ništa bolje nije prošao ni nastup zagrebačkog sastava Gazde kojim je završilo ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Bjelovara. Loše vrijeme zadnjeg i najsvečanijeg dana nije zaustavilo sudionike „Mimohoda pobjednika Barutana“ da krenu pješice do spomen područja gdje je održana Sveta misa za sve poginule u oslobađanju Bjelovara 1991. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar